Почистете бъркотията в къщата – започнете с почистване на мазета

Знаете ли за бързото почистване на мазета?

Знаете ли, как бързо да почистите къщата, когато нямате време?

Почистването далеч не е най-приятният процес, особено когато включва почистване на мазета. Това е така за много хора, които се опитват да избягват възможно най-дълго от това задължение. Въпреки това, ако поставите нещата в ред поне веднъж, ще може да разберете, колко красив е вашият апартамент и колко приятно е да сте в него.

Почистете бъркотията в къщата

Следователно имате нужда от някои съвети, които ще ви позволят да се справяте по-добре с почистването, да го извършвате по-ефективно, да се придвижвате по-бързо от една стая в друга и да постигнете по-впечатляващ резултат. Така че, ако не сте чистили от дълго време, защото просто не знаете, откъде да започнете и в каква посока да поемете, тази статия е за вас. Ще се научите да чистите бързо, ефективно и приятно. И най-накрая ще можете да поканите гости в дома си, които няма да се срамувате да приемете.

Фокусирайте се върху праха

Невъзможно е напълно да се отървете от праха. Той влиза в стаята от всички възможни места: от прозорци, врати и дори вентилационни отвори. Хората внасят прах в апартамента по обувките и дрехите си. Може да се отървете от него с прахосмукачка, само се уверете, че сте включили режима на мокро почистване, за да не разнасяте този прах само из стаята. Местата, където прахът е най-видим (особено за вашите гости) са плотове на маси, столове, телевизор и первази. Особено много прах има на первазите, тъй като той лети в апартамента през прозореца. Прах може да се натрупа и върху тапети и вентилационни отвори. Особено внимание трябва да обърнете на горните ъгли на стаята, защото там често се образуват паяжини.

Подове

Първото нещо, което вашите гости ще забележат е пода. Ето, защо трябва да започнете с почистването му. Почистете старателно килимите (ако имате), изметете пода и след това го изперете. Трябва да се обърне повече внимание на онези места, които са най-замърсени, това са антрето и всекидневната. В същото време не забравяйте за труднодостъпните места, например пространството под леглото или дивана.

Често изхвърляне на боклука

Ако имате малък апартамент, опитайте се да изхвърляте боклука по-често. Не е необходимо да складирате всичко в мазето. Все пак в даден момент ще затворите и дори задръстите територията му и тогава ще се наложи да потърсите решения за професионално почистване на мазета.

Инсталирате отделни контейнери за отпадъци в спалнята, хола, коридора и т.н. Много по-добре е да имате кошче за боклук (в кухнята) и да развиете навика да изхвърляте боклука веднъж на ден. Колкото по-често правите това, толкова по-добре, защото кофата за боклук може да разнесе неприятна миризма из къщата.

Безполезни неща

Отървете се от нещата, които не ви трябват. Сега, когато коридорът и холът са подредени, трябва да обърнете внимание на нещата, които ви заобикалят. Отново напомняме, излишното изхвърлете, не прибирайте на места като тавани, мазетата, гараж или килер. Там също правите задръстване и в даден момент, тези места ще трябва да разчиствате генерално. Повече за това вижте на depo.bg.

Тайната на реда се крие в рационалното използване на пространството в къщата. Ако имате бъркотия в къщата си, тогава най-вероятно имате твърде много неща, от които не се нуждаете. Разбира се, никой не иска да изхвърля неща, дори и да не са използвани. Може би ще е по-добре да си купите голяма кутия и там да поставите неща, за които съжалявате да изхвърлите.

Scroll to Top