7 неща, преди да се преместите в нова къща

Когато обмисляте да се преместите в нова къща, първото нещо, което искате да направите е да влезете и да започнете да почиствате, но това може да се окаже непосилна задача.

7 неща, които трябва да направите, преди да се преместите в нова къща

Преди да преместите мебелите и вещите си е идеалният момент да почистите дълбоко новата си къща. Запретнете ръкави и започвайте по ред. Тук съставихме ръководство от 7 неща, които трябва да направите, преди да се преместите в новия си дом.

Да се преместите в нова къща – откъде да започна:

Купуването на нова къща може да бъде достатъчно непосилно, преди дори да получите ключовете. След като преминете този праг, времето може да бъде доста напрегнато, така че ако имате общ план за вашето дълбоко почистване, това ще ви гарантира, че работата ще е свършена правилно и няма да бъде пропусната от списъка. Първо трябва да обиколете цялата къща, за да проверите за повърхностни повреди на стени или тела. Проверете за разхлабени пирони, винтове или куки, стърчащи от стените и ги отстранете или прикрепете отново. Тествайте всички ключове и контакти за осветление, за да се уверите, че работят и отбележете тези, които не работят, за да ги поправите.

Почистете от горе на долу

Противно на общоприетото схващане, прахът не се появява само по подове и пода. Той пада отнякъде. Така че това място е мястото, откъдето трябва да започнете. Таванните вентилатори, горните осветителни тела, рафтовете и телата близо до тавана трябва да бъдат почистени най-първо. Те са склонни да се замърсят, но често се пропускат при редовното почистване. Почистването им може да поръси мръсотия и прах върху зоната отдолу, когато се изтъркат. Почистването на тези високо разположени елементи неизбежно ще изпусне малко мръсотия и прах, върху зоната отдолу, така че е най-добре да започнете от горната част на всяка стая и да продължите надолу.

Първо хладилника

Някои работни места са с предимство, пред други, когато се премествате, а съхраняването на вашите нетрайни храни несъмнено е едно от тях. Независимо, дали сте купили нов хладилник, оставен е от предишния собственик или сте донесли вашия от вкъщи, моментът е чудесен да го почистите, докато е празен. Извадете рафтовете и чекмеджетата, ако могат да се свалят и ги измийте отделно със сапун и вода. Когато се справите с хладилника от вътре, може да направите своя почистващ разтвор за справяне с всякакви микроби. Използвайте равни части вода и бял оцет в бутилка със спрей и чист парцал, за да изтъркате всички повърхности. Ако има трудни за отстраняване петна или разливи, оставете разтвора да попие за малко. Уверете се, че навсякъде, включително рафтовете е напълно сухо и ги върнете в хладилника. Повторете стъпките с фризера. След като са напълно почистени и дезинфекцирани, може да започнете да прибирате храната си. Избършете бързо всичко, когато го поставите в хладилника; може да проверите, дали нещо се е счупило при преместването или трябва да бъде изхвърлено.

Да се преместите в нова къща и в останалата част на кухнята

След като хладилникът/фризерът е готов, може да започнете да отбелязвате стаите, като започнете с кухнята. Не забравяйте да започнете от най-високата точка и да тръгнете надолу. Почистете осветителните тела, ъглите на тавана и плотовете на шкафовете и оставете всички остатъци да паднат. След това преминете към уредите; котлони, фурна, микровълнова, съдомиялна и мивка. Предишните наематели често оставят повечето обемисти уреди, така че е добре да хигиенизирате, преди употреба. След това избършете и дезинфекцирайте плотовете, докато са чисти. Прочетете и за услугата почистване на клошарско жилище. После преминете към следващите шкафове, докато са празни. Не забравяйте да избършете вътрешността и външната страна на всеки шкаф и дръжките. Оставете пода за сега, тъй като може да падне повече прах и да се утаи. На него се върнете по-късно.

Един добър съвет: Ако имате упорити петна по плота, содата за хляб и водородният прекис са най-добрият ви борец. Изсипете сода за хляб в малка купа и добавете достатъчно водороден прекис, за да направите паста. Нанесете, върху петната и оставете да престои 15 минути и изтъркайте. Петното трябва да се повдигне направо.

Измийте банята

Баните получават най-сериозен трафик и се нуждаят от дезинфекция. Почистването на банята е както за дезинфекция. По-голямата част от банята може да се почисти с кърпа и универсален почистващ препарат за баня и за първоначалното почистване. Продължете с антибактериален спрей или дезинфектант, за да се отървете от всички останали микроби, които не са били овладени на първото избърсване.

Нашият най-добър съвет за почистване: е да ги смените, когато става въпрос за тоалетни седалки. Това е малко работа и разход, но е най-ефективният начин да си гарантирате, че са безупречни.

Най-добър съвет: Петната от твърда вода могат да бъдат причина за всеки почистващ препарат за баня, особено върху метален хардуер като кранове и душове. Започнете, като ги натриете със сок от пресен лимон. Киселината работи чудесно при разграждането на петна от твърда вода и връщането на повърхностите към живот.

Всички системи вървят

Сега е време да се заемете с останалата част от къщата. Препоръчваме артикул по артикул за стая по стая, тъй като прахът, който безпокоите, има време да се утаи, преди да завършите стаята. Запомнете златното правило, започнете отгоре, така че започнете с таваните и осветителните тела. Не забравяйте труднодостъпните места като горните части на вратите и гардеробите, ако предишният собственик ги е напуснал. Избършете тези превключватели за осветление и вътрешни первази на прозорците, за да уловите всяка падаща мръсотия. Избършете первазите с влажна кърпа и ги подсушете, за да не се превърнат в магнити за прах.

Основен съвет: Не препоръчваме да миете прозорците си, когато навън е твърде слънчево. Това ще затрудни виждането на ивиците. Изчакайте поне прозорците да останат на сянка.

И накрая – пода

Започнахме отгоре, така че сега сме на пода. Време е да се заемете с подовете. Къщата/апартаментът ви рядко ще имат един и същ под навсякъде, но вие сте победител, ако това стане. За подове от дърво, плочки или линолеум използвайте вакуумна приставка, за да почистите ъглите, ръбовете и да съберете всички останали отпадъци. След това преминете към почистване; повечето почистващи препарати за под са универсални, но не забравяйте да проверите, дали е безопасно за вашата повърхност, преди да започнете. Ако имате деца или домашни любимци, уверете се, че това решение е безопасно и за тях!

В заключение:

Знаем, колко развълнувани ще бъдете, след като получите ключовете, нетърпеливи да се нанесете. Въпреки това почистването, когато няма мебели е много по-лесно от почистването на жилище, в което живеете. Така че отделете време сега и ще се насладите на своя искрящ нов дом!

Ако искате да облекчите част от напрежението на новите собственици или сами сте затрупани с почистване, от Evro.center могат да ви предоставят подходящите услуги. Свържете се с професионален екип още днес и да започнете.

Scroll to Top