Как да поддържате дома чист с натоварен график – почистване на тавана

Днес ще поговорим за това как става почистване на тавана и как да поддържаме дома чист и подреден.

Ето, как да поддържате дома чист с натоварен график и дори да организирате почистване на таван

Всички обичаме хубав чист дом, но в наши дни може да е трудно да балансираме всичко в живота си и да почистим къщата. Намирането на време за почистване, когато имате пълен график, може да ви се стори невъзможно. Тогава може да мислите, че е по-лесно да оставите нещата да ви завладеят, докато не почувствате като огромната планина от задължения. Това обаче не трябва да е вашата реалност!

Приоритизирайте

Първата стъпка в поддържането на къщата ви чиста, дори когато сте изключително заети е да разберете какво трябва да се направи, за разлика от това, което просто бихте искали да свършите и да дадете приоритет на тези нужди. По този начин, ако ви свърши времето, знаете, че поне сте постигнали това, което трябваше да бъде почистено. Разбира се, ако имате повече време, отколкото сте предполагали, може да го използвате, за да се заемете с другите задължения, които сте оставили висящи за известно време.

Приоритизирането е огромно, когато става въпрос за изпълнение на всяка задача. Ето защо фирмите за професионално почистване използват контролен списък за почистване, за да подредят по приоритет всички основни места. Ако разполагате с възможности, може да наемете екип на smetishte.com за по-бързо и ефективно разчистване на терените, включително почистване на таван.

Същата идея за приоритизиране се прилага и когато вие сте този, който извършва почистването.

Разделете задачите на ежедневни навици и седмични задължения

Следващата стъпка е да идентифицирате някои задачи за почистване, които трябва да станат ежедневни навици, като оправяне на леглото, събиране на боклук, миене на чинии и да практикувате да правите тези неща всеки ден.

След това определете някои задължения, които трябва да се извършват всяка седмица, като почистване на банята, прахосмукачка, миене на подове и пране на чаршафи и кърпи. Ключът тук е да НЕ правите всички тези неща в един ден. Задайте всеки един от тях за ден от седмицата и в този ден го изпълнете възможно най-бързо. Когато разделите задълженията на ежедневни, седмични и месечни задачи, те са много по-лесни за управление.

Приберете нещата веднага щом ги използвате

Когато сте заети е лесно да оставите нещата да лежат из къщата, но това създава повече бъркотия, която да почистите по-късно. Ако приберете нещата в момента, в който приключите с тях, като обувките и палтото си, когато влезете в къщата или кутията със зърнени храни след закуска, вашето пространство ще е по-малко разхвърляно и ще имате една задача по-малко за вършене по-късно.

Почистване на тавана по-често

Това звучи контраинтуитивно, тъй като вече сте заети, но колкото по-често почиствате, толкова по-лесно става да поддържате мястото си чисто. Може да постигнете много само като извършвате малки чести задачи. Така ще предотвратите натрупването на мръсотия и безредие.

Един от начините да направите това е да поддържате дезинфектантните кърпички лесно-достъпни. С тях може да избърсвате повърхностите ежедневно или през ден. Звучи като много повече работа, но тези задачи отнемат само 30 секунди, ако ги изпълнявате често. Ако оставите мръсотията да се натрупа, ще ви предстои много по-трудна и отнемаща време работа. Тя ще трае от няколко часа до половин ден работа, веднъж седмично.

За съдействие в почистване на таван, почистване на мазета и други домашни територии, проверете на адрес: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Scroll to Top