Почистване на терени и 5 начина да научите съпруга си да помага

Днес ще ви научим за няколко начини да научите съпруга си да помага в къщата с почистване на терени…

В много домове, за съжаление, няма такова нещо като разделение на домакинския труд и задължения. В допълнение към работата, отглеждането на деца и общуването с тях, по някаква причина съпругата напълно пада, върху раменете на друг неразделен атрибут на всеки семеен живот – домакинската работа.

И така, как да намалите стреса от домакинските задължения, как да научите съпругът да помага в къщата и кога да наемете екип за почистване на терени, разберете в настоящата статия:

  1. Направете списък със задачите

Напишете списък с всички задължения, които трябва да се свършат с течение на времето, от пране до изхвърляне на боклука. В същото време е най-добре да планирате всички тези задачи по дни, за да ограничите точно времето за тяхното изпълнение. По този начин ще помогнете на съпруга си да осъзнае, какво трябва да се направи и кога да се направи. Ще му бъде по-лесно да разбере, колко много правите вкъщи и може да ви съдейства с всичко.

И така, кои са най-често срещаните домакински задължения?

почистване на всички помещения;

задължения за пране (пране, гладене, сгъване на всички неща и подреждането им на определени места);

хранителни и други покупки в магазина;

готвене, миене на съдове;

плащане на сметки;

почистване на двора (ако живеете в собствена къща), грижа за моравата и други растения;

пътуване с деца до всички извънкласни дейности, посещение на лекар и др.;

грижи за животните, ветеринарни посещения, хранене, почистване и др.

  1. Разделете всички задължения на прости и сложни

Оценете всяка задача, като разгледате нейната сложност, като например колко време отнема изпълнението й, колко трудна е и колко често трябва да се изпълнява. Например миенето на подове е средно трудна задача.

Между другото, когато степенувате всички задачи по тяхната сложност, например вземете едно и също почистване, проверете дали всички неща, необходими за изпълнението му, са наред? Може би е време да вземете нова прахосмукачка или да купите нов препарат. Тези задачи могат лесно да бъдат прехвърлени на съпруга. Дори и да направите самото почистване, той пак ще улесни работата ви и ще почувствате, че поне с нещо ви е помогнал. Така, например лесно може да прехвърлите почистване на мазе, почистване на гараж, почистване на двор или почистване на тавана на него. В случай, че е извън възможностите ви, винаги може да наемете професионална фирма по почистване на терени от този адрес: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

  1. Помолете го за помощ

Често жените чакат, докато мъжете по някакъв начин интуитивно се досетят, че е време да помогнат. Всички обаче трябва да помогнем за едно много важно нещо – мъжете трябва да говорят за всичко директно! Той може просто дори да не мислите за факта, че имате нужда от помощ. Тогава вие от своя страна никога няма да разберете, какви са границите на неговите възможности. И всичко това, докато не започне да върши някаква работа.

Определете конкретно време за обсъждане по разпределение на задълженията. Само, не правете тази „среща“ веднага след спор, разправа или просто някаква трудна житейска ситуация, която е изтощила съпруга ви до ръба. Най-добре е да започнете разговор, след хубав ден или приятни събития. Вземете бутилка вино със себе си, оставете децата под нечий надзор и превърнете този разговор в своеобразна среща, на която с лекота и добро настроение ще разрешите много от семейните си проблеми.

  1. Започнете разговор, като му кажете, колко сте благодарна за това, което правите

Започнете разговора си, като кажете, че той вече е страхотен човек и че наистина оценявате как ви помага и колко добре е това за връзката ви. След това бавно преминете към частта, в която му казвате, че все още изпълнявате малко повече функции от него и че наистина просто не може да се справите с всички тях. И накрая, насочете вниманието му към факта, че бихте искали той да ви помогне малко повече.

След това му покажете списъка със задълженията, които сте направили, за да види черно на бяло, колко работите.

Не му казвайте, че според вас е несправедливо да вършите много повече работа от него, защото той просто не може да се досети за това. Просто му обяснете, че с негова помощ ще запазите семейния баланс и ще имате малко повече време заедно. Последното, вместо да чака, докато се освободите, за да свършите определени домакински задължения.

  1. Оставете го сам да си избере, какво иска да прави от списъка

Оставете го да избере сам, какво би искал да направи, за да ви помогне. Опитайте се също да го накарате да направи нещо просто, което не изисква специални умения и знания. Това може да е почистване на терени, хигиенизиране на тоалетни, метене или къпане на домашни любимци.

Колкото и да сте силни и уверени в способностите си, това съвсем не означава, че трябва да носите абсолютно всички домакински задължения, върху плещите си. Все вие сте жена, така че е напълно естествено да очаквате помощ от любимия.

Източник: DVOROVE.COM

Scroll to Top