Градински мебели от дърво и извозване на стари мебели София

Всеки човек, който има къща с двор, градина или лятна къща, вероятно използва градински мебели от дърво за отдих. И така, всеки иска да седи в ложата на природата, да се любува на дърветата, да слуша пеенето на птици и всичко това с чаша прекрасно леко вино в ръка. Но в края на краищата да правите всичко това, върху одеяло, поставено директно, върху голата земя е много неудобно. Така, че не може без градинските мебели. Планирайте извозване на стари мебели София в случаите, когато трябва да освободите пространствата си или търсите бързо почистване на двор с градина.

Какви трябва да са те?

Различните дизайнери имат различни мнения. Някои твърдят, че няма нищо по-добро от пластмасата. Този материал е много практичен – не се страхува от дъжд или топлина. В същото време е лек, така че дори децата могат да преместват мебели от място на място. Други се придържат към гледната точка. Така идеалният вариант са металните изделия. Те са много издръжливи и могат да служат дълги години, независимо от околните метеорологични условия. И така, ние от kostovi.bg сме твърдо убедени, че най-добрите градински мебели са дървените.

Ако се питате, защо? Веднага ви даваме пример:

Има няколко причини:

Първо, естественото дърво изглежда много естествено в природата. Помага да се отпуснете, да се почувствате част от света.

Второ, продуктите от него са много удобни. Дори в градските апартаменти често се срещат такива от различен вид и всичко това, защото доставя истинско удоволствие.

Трето, нещата от дърво са практични и издръжливи. Природата за тях е естествена среда, в която й е удобно да съществува. Следователно такива мебели ще продължат по-дълго.

Последното твърдение обаче може да бъде поставено под въпрос. Трябва да сте наясно, че масите и столовете във вашата градина не са същите като истинските дървета, следователно те ще се държат по различен начин.

Понякога именно тези мебели много бързо започват да изсъхват, напукват се и губят външния си вид. В резултат на това, след няколко години работа такива неща трябва да бъдат изхвърлени.

Изходът от тази ситуация е прост.

Първоначално трябва да закупите висококачествени мебели за градината от специални екологично устойчиви видове .

Тикът и лиственицата се считат за най-добри за такива цели. Те се използват от векове за производството на кораби, поради своята устойчивост на влага, слънчева светлина и резки промени в температурата. Дори при доста тежки условия мебелите, изработени от тези материали, ще издържат много повече от една година.

Евкалиптът и кедърът са по-малко популярни. Първият първоначално расте на места с доста трудни климатични условия. Очевидно е развил „имунитет“ към слънцето, влагата и насекомите.

Кедровите мебели също могат да стоят във вашата градина повече от 10 години. Този материал е много издръжлив, устойчив, както на валежи, така и на температурни промени и практически не изгнива. Използва се от много години за външна облицовка на къщи – дървена обшивка.

Единственият недостатък на горните породи е тяхната цена. Те са много скъпи, което обаче е напълно оправдано. Те наистина са страхотни за „живот“ сред природата. Но какво да кажем за тези, които не могат да си позволят толкова висококачествени продукти?

Те трябва да се задоволят с по-достъпни мебели.

Включва продукти от бор, акация и други налични видове. Сами по себе си те не са много подходящи за градински маси и столове. Въпреки това, след специална обработка, те стават доста качествени заместители на неща от тиково дърво и евкалипт. За да направите това, те са изложени на лакове и водоотблъскващи средства.

Между другото, монтажите играят важна роля при избора на мебели за лятна резиденция. Най-добре е да се даде предпочитание на дървени дюбели, които се разширяват във въздуха и поради това обединяват елементите още по-силно, отколкото първоначално. Железните елементи също са доста издръжливи. Въпреки, че често се разхлабват или започват да ръждясват, когато са изложени на влага. В резултат на това трябва да бъдат заменени с нови. И със сигурност не трябва да купувате неща, закрепени с най-обикновено лепило. Може да сте сигурни, че няма да ви служат дълго.

Добро решение за градината са плетените мебели. Те станаха много популярен вариант, през последните години поради няколко причини. Първо, струват по-малко от продуктите от обичайните породи. Второ са много по-леки, което позволява безопасно да преместите по цялата територия. И, трето са е доста практичен и издръжлив вариант.

От какво се правят плетените мебели?

Някои производители използват ратан, палмови листа, бамбук и водорасли, че дори върбови лози. Последният, разбира се е по-ниско бюджетен, но също има красив кехлибарен цвят и достъпна цена.

Сега знаете, какво представляват градинските мебели. В това, каквото да изберете, трябва да помните: всеки продукт изисква грижа. И за това, ако се грижите за масите, столовете и леглата, то съгласете се, няма нищо по-приятно от почивката на чист въздух. Тези мебели ще ви служат за много дълго време.

Scroll to Top