Какво представляват картини за рисуване по номера на БГ език и как се създават?

Търсите сензационно занимание, на което да се отдадете с по-добрата си половинка?

Какво ще кажете за картини за рисуване по номера на БГ език?

Рисуването по номера, както подсказва името е начин за рисуване на големи изображения, които са предварително разделени на номерирани цветни области. Стъпка по стъпка, цялата скица се запълва с боя и се получава красива картина, за която дори не може да се каже, че е нарисувана с числа. Картините за рисуване по номера на БГ език с пейзажи са изключително добри.

Картините по номера се създават с помощта на специална програма и дори не е Photoshop. Гамата на оригиналното изображение е донякъде опростена, за да се намали броят на цветовете и да се премахнат градиентите, след което картината се преобразува в контур. Така цветните области остават разграничени и на всяка може да се присвои конкретен номер цвят. Комплектът картини за рисуване по номера на БГ език, включва и необходимия брой бои, чиито цветове се изсипват в отделни бурканчета с номер на капака.

Работата на дизайнера също е да доведе скицата до съвършенство, защото няма ограничение за съвършенството и дори програмата понякога може да даде грешен резултат.

Наборът от картини по номера от estela.bg се състои от необходимия минимум – четки, палитра и бои за платно.

Полезно ли е рисуването по номера?

На този въпрос може да се отговори недвусмислено – да, но какво точно засяга рисуването по числа:

  1. На първо място, като всяка рисунка, върху двигателните умения на ръцете. Отначало може да е трудно да се стараете да не излезете извън ръба на цветната зона при оцветяване, но с течение на времето твърдостта на ръката се усвоява и се придобива точност.
  2. Умението да доведеш започнатото до края. Много хора смятат, че това е черта от характера, но всъщност това е навик, който може да се развие като всеки друг.
  3. Рисуването по номера е успокояващо. Не е нужно да мислите за композицията и да избирате цветове. Достатъчно е да се отпуснете и просто да се насладите на процеса.

Рисуването по номера смята ли се за изкуство?

В дискусиите по този въпрос мненията на обществото са разделени почти поравно. Някой смятат, че е невъзможно да се разглежда оцветяването като изкуство и такива, за които рисуването по номера е пълноценна работа, върху истинско произведение. Във всеки случай си струва да се отбележи, че рисуването по номера разруши стената, разделяща художниците и хората с други професии и увеличи търсенето на нови картини като цяло. В САЩ дори има музей наречен: „Рисуване по номера“, който отворил врати през 2008 г. и в него има над 6000 картини по номера.

Scroll to Top