Формата на лицето е определяща за модела слънчеви очила

Очилата не само коригират визията, но и са моден аксесоар, който подчертава вашата индивидуалност, красота и стил. Единственият въпрос е правилната рамка. Нека ви кажем, как да изберете слънчеви очила, според формата на лицето.

Всеки човек има своя индивидуална форма на лицето. Типът на човека и методи за неговото определяне могат да се сведат до няколко водещи момента.

Съществуващата класификация, която включва следните видове:

Овални форми – считат се за еталон, поради баланса и пропорционалността на линиите. Овалните лица се характеризират с меко стесняване до брадичката, което обикновено е заоблено. Челото е малко по-голямо от челюстта по ширина. Скулите са леки. По дължина такова лице е малко по-голямо, отколкото по ширина.

Кръгло лице – мнението, че всеки човек с пухкави бузи се счита за кръгъл е погрешно. Съотношението на височина и ширина е много по-важно при този тип лице. Така при кръгла форма тя е почти еднаква поради ниското чело. Такива лица се отличават с широки скули, гладки контури и мека линия на брадичката.

Квадрат – подобно на кръглите и квадратните лица са почти равни по дължина и ширина, но за разлика от предишната форма, тази се характеризира с ясни контури, големи черти: ясно изразена широка брадичка, рязко изпъкнали скули.

Триъгълно (форма на сърце) – този тип се характеризира със забележимо стесняване от широкото чело до острата брадичка. Дължината на лицето е по-голяма от ширината. По форма такива лица приличат на обърнат триъгълник.

Правоъгълна форма на лицето – характеризира се с удължена дължина на лицето и почти равни хоризонтални линии – челото, скулите и челюстта. Друга характерна черта е широката, рязко определена брадичка.

Диамантена форма – тук са типични широките скули, контрастиращи с тясно чело и заострена брадичка, този тип лице се нарича още диамант.

Има два начина да определите типа на лицето, за да изберете най-точно своя модел слънчеви очила.

Първият е доста прост: отидете до огледалото с червило и просто направете контура на лицето, върху стъклото. За да получите най-точния резултат, отстъпете от огледалото една стъпка, отстранете косата и очертайте контура, без да включвате ушите. Преценете резултата и го сравнете с класификацията по типове лица.

Вторият метод за избор на слънчеви очила, изисква повече усилия, но ви позволява да постигнете по-точен резултат. Въоръжете се със сантиметър и измерете следните параметри: ширината на челото, линии на скулите и долната челюст, както и дължината на лицето – от челото до брадичката. Определете пропорциите и намерете, сред горните типове, които съответстват на вашия резултат.

Не забравяйте, че в природата практически няма чисти типове, така че лицето ви може да комбинира чертите на няколко възможни варианта. За най-добър резултат, препоръчваме да използвате и двата метода за определяне типа – измерване и контуриране. Така ще ви бъде по-лесно да разберете, каква форма доминира във вашия случай.

Ето защо е много по-важно да се съсредоточите не върху формата на лицето, а върху следните параметри:

Пропорционалност – ако сте притежател на основните функции, изберете рамки с подходящ размер. Моделите с малки лещи подчертават впечатлението за вашите форми. И обратното – чертите на лицето със среден размер ще изглеждат комично на фона на извънгабаритни рамки. Запазете хармония във всичко.

Подвижност – събудете вътрешната актриса и „работете” с лицето си: усмихнете се, направете намръщена гримаса, като цяло, призовавайте израженията на лицето си за помощ. Така ще разберете, дали рамката е позиционирана правилно на лицето и ще се уверите, че в особено емоционални моменти от живота, очилата винаги ще ви подхождат. Те не трябва да се изплъзват от лицето или да скачат нагоре.

Същото условие важи и за рамката. Тя не трябва да противоречи на линията на веждите, блокирайки я, в противен случай пропорциите на лицето ще бъдат нарушени. Има обаче изключения: тъмна и масивна рамка ще играе в ръцете на собствениците на леки, тънки вежди. Ако не сте сред тях, изберете рамки, които повтарят линията на веждите или завършват под нея.

Приятно пазаруване на слънчеви очила с Brandsoutlet!

Scroll to Top