Тенденции в изработката на сайт 2019

Тенденции в изработката на сайт 2019 – какво да очакваме?

Както и през изминалата година, ключовите тенденции в развитието на обектите, изработка на онлайн магазин през 2019 г. се изместват към мобилност, модулност и изкуствен интелект.

Световната мрежа от писането на първия код от Тим ​​Бърнърс-Лий отразява промените в обществото, в което живеем.

Мрежата обединява хората: без значение, в какъв отдалечен край на света живеете, интернет наистина ви прави част от епохата.

Дали го осъзнавате или не. Като прозорец към света, уебсайтовете представят вас и вашата марка на останалата част от човечеството.

Това нови успех на самия интернет и на милиони нарастващи звезди на електронната търговия. За да се справите с конкурентите, е време да се запознаете с основните тенденции в изработката на сайт 2019 година.

Нови тенденции в изработката на сайт 2019 г.

Ако сърфирате в интернет, като почти всеки човек в съзнателна възраст вероятно, обърнахте внимание на шокиращата разнородност на уебсайтовете.

Всеки сайт е представител на своя собственик онлайн, отразяващ неговото техническо и бизнес ниво. Те се събират от професионални студия за разработка на уебсайтове с участие на клиенти или дори самоуки.

В началото на 2019 г. в света ще има около 2 милиарда обекта от всички размери и цветове. Малки страници и блогове, гигантски корпоративни портали и социални мрежи, процъфтяващи онлайн магазини и търсачки.

Някои от тях са разработени от частни лица, които са усвоили кода малко, основите на уеб дизайна и SEO.

Екип от опитни програмисти и дизайнери, оптимизатори и маркетолози, мениджъри на съдържание и преводачи работят от другата страна. Тяхната работа е да овладяват невероятния бюджет на корпоративен клиент.

Разбира се, професионално проектираният уебсайт ще изглежда впечатляващо. Той демонстрира висока стабилност и сигурност на работното място. Той е по-добре класиран в търсачките.

Но всеки път има право на живот, а разбирането на съвременните тенденции в уеб разработката ще ви помогне да намерите собствените си.

Преди появата на CMS, разработчиците създадоха ръчно уебсайтове, използвайки езика за маркиране на HyperText, който е известен с акронима HTML.

Основи на изработката на уеб сайт – вчера и днес

В древни времена всичко беше по-сложно, отколкото днес.

Уеб разработката беше наистина сложна и технически примитивна, така да се каже.

Разработчиците използваха езика за маркиране на HyperText, известен като HTML съкращение.

Използвайки този език за програмиране, те ръчно кодират съществуващи сайтове, без да имат представа за инструмент като система за управление на съдържанието (като 1C-Bitrix).

Постепенно усвоили аспектите на стила, позволяващи да се подобри външния вид на обектите. Това води до значително претегляне на централната част на изходния код.

За опростяване на уеб разработките бяха създадени така наречените CSS, каскадни стилови листове. Това не е нов език за програмиране, а просто подобрение в дизайна на HTML.

Тук може да кодирате вида и усещането на сайта, като свързвате получените стилови листове с HTML изходния код.

За бек-енд се появиха такива полезни неща като MySQL и PHP.

MySQL е предназначен за работа с бази данни и тяхното управление, PHP е Command and Execute, функционалната основа на сайта.

Това са всички основни елементи на дизайна.

Има много други по-напреднали неща, които са се появили и подобрили през годините.

Основната част от иновациите засегнаха фона, но има постижения в областта на интерфейса. Благодарение на тях модерните сайтове са много по-красиви и по-ефективни, отколкото в началото на 2000-те.

Сега, когато всички разбираме важността на тези модни тенденции, се обръщаме директно към иновациите от следващата година. За реализирането, на които може да потърсите експертите по изработка на уеб сайт.

Scroll to Top