Магическо почистване

Магическо почистване: как да се почисти детската стая по метода на Мари Кондо!

Съветите на Японската Мари Кондо създадоха вълнение в подхода за почистване на помещенията. Ако имате малка неспокойна къща, която от време на време хвърля играчките си навсякъде, просто трябва да овладееш това японско изкуство да направите къщата чиста!

Японката Мари Кондо е автор на четири книги за правилното планиране на домакинството, както и известен консултант по изкуствата за почистване на закрито.

Книгите й са преведени на много езици и са продадени в повече от два милиона копия. Съгласете се, че това е добра причина да се вслушате в нейните препоръки как да запазите реда в детската стая.

Работи ли методът „Всичко по рафтовете“?

Дори и да имате много устройства за съхранение, те не могат да ви спасят напълно от кошчето.

Ако следвате магическото почистване на Мари Кондо, тогава трябва да се отървете от всички допълнителни боклуци.

Дайте излишните играчки и бебешки неща на сиропиталища, дайте ги или просто ги изхвърлете!

На Depo.bg изхвърлят стари мебели от адреси в София. Обадете се и попитайте.

Така например, ако детето има много играчки и играе само с две, тогава останалите просто заемат място в помещението. Ето защо – не съжалявайте за тях, а смело заявете сбогом.

Играчки по категория, а не по местоположение

Много родители, започвайки почистване на къщата, правят една често срещана грешка. Те първо събират всички играчки на едно място. Например, в спалнята, а в хола, кухнята или коридора. Опитайте се да промените тактиката.

Почистването на къщата по метода японски препоръчва събирането на играчки по категории. Първо, преминете през всички стаи и премахнете всички кукли, след това съберете всички коли и т.н., докато всички играчки не бъдат премахнати.

 

Scroll to Top