Как да комбинираме различни мебели в една стая

Дизайнерите по изграждане на интериор създават комплекти от различни или един и същи тип мебели. Сред професионалистите не е обичайно да се предоставя стая с предмети само от един комплект или от една колекция.

Защо ли е така? От различни мебели нещата се получават по-добре от завършени? Първо, използването само на едни и същи мебели е индикатор за професионална срамежливост и несигурност в способностите им. Дизайнерът трябва да може да работи с цветове, текстури, пропорции.

На второ място, еднородността на елементите лишава интериора от индивидуалността, правейки я безлична, стереотипна. Малко хора, ще се осмелят да се обличат в дънкови дрехи от главата до петите. Само същият абсурден и депресиращ поглед интериор, различаващ се в монотонността на мебелите.

Трето, смесите са тенденция на нашето време. Сега е модерно да се смесват цветове, текстури, материали, стилове, форми, размери. Специално шик в дрехите и в интериора – комбинирайте, несъответстващо, постигайки хармонични резултати.

Проектирайте дома. Може да направите целия дом като добавяте по нещо. Самата промяна е нещо. И тук не може да правите нещата без възможността да комбинирате различни мебели.

Различните мебели в интериора

Леглата не трябва да имат същия цвят като нощни шкафчета. Всичко в спалнята може да е различно.

Как да комбинирате различни мебели в спалнята

Опитайте да подбирате мебели от различни цветове в интериора

Готовите комплекти от мека мебел отдавна не са от полза. Днес предпочитани са комплекти от дивани и фотьойли с различни цветове и с различни тапицерии. Елементите могат също да се различават по стил, форма, размер. В резултат на това интериорът е обзаведен с индивидуален комплект мебели, което прави къщата не като другите, а стилна и красива.

Комбинация от различни мебели в интериора

Започнете с извозване на стари мебели от столична община.

За подобни схеми и комбинации изберете мека мебел.

Различни в хола може да са не само диван и фотьойли, но и конзола, облицовка, стелажи, шкаф, масичка за кафе. Не е необходимо да търсите мебели в една цветна схема.

Поставете различни мебели в една стая

Масата за хранене в кухнята може да се различава от шкафовете. Столовете и масата не изискват да направят едноцветен набор. Освен това, всички столове в комплекта могат да бъдат различни.

 

Като цяло, имате пълна свобода на действие. Имате право да смесвате всичко и всичко. Дори без опит. Има изкушение да купите всички елементи в един цвят. Но рискът да постигнете благородна работа има няколко безопасни движения, които си заслужава да се видят.

Scroll to Top