3 интересни неща, които трябва да знаете за своя климатик

Когато става въпрос за замяна на климатичната система, първоначалните разходи често са най-важния фактор за собствениците на жилища. Има и други неща, които трябва да знаете за вашата климатична система и да се възползвате от ниски оперативни разходи, както и да създавате по-голямо спокойствие.

Така например, системата за висока ефективност може да струва повече при покупка, но пестите енергия и в дългосрочен план инвестицията ще ви да се отплати.

Тук ще научите три важни неща, които може да не знаете за вашия климатик.

  1. Измерване капацитета на охлаждане

Тонажа е общ термин, свързан с А / С охлаждащия капацитет, вместо мярка за тегло. Тонажът определя количеството топлина, която касетъчни климатици Daikin FCQG140F / RZQSG140L9V1 Seasonal Classic

може да се отстрани от дадена стая за един час. Този капацитет се измерва в британски термални единици и се сравнява с време необходимо да се топи един тон лед със специфично количество топлина. Това отнема 286,000 BTUs за 24 часа. Например, един тон A / C ще премахне 12000 BTUs топлина в час.

  1. Квадратура на помещенията

Охладителна мощност на климатиците трябва да бъде пряко свързана с размера на стаята. Подходящо оразмерен климатик ефективно отстранява топлина и влажност. За помещения до 150 квадратни фута е необходим 5000 ВТ U / час, докато една стая до 400 квадратни фута ще изисква 12000 BTUs.

Ако можете да се разхлади една стая с прозоръчен климатик или мини сплит система, това ще използва по-малко енергия и по-малко разходи за закупуване от централната система за въздух. Енергийният клас предоставя повече информация за правилно оразмеряване на климатици.

  1. Енергиен клас

Той представлява програма за управление на енергията за защита на околната среда. Неговите насоки дават възможност на хората да се пести енергия с ефективни продукти, освен пари, и да се намалят парниковите газове в атмосферата. Енергийният клас е сертифицирана единица с най-малко 15% по-ефективни модели, които не са сертифицирани. Собствениците на жилища трябва да обърнат внимание на тази част, когато целят енергийната ефективност и когато става въпрос за избора на климатика.

 

 

 

Scroll to Top