Почистване на домове – най-ефективни инструменти

Храни по стените, пръстови отпечатъци от малките деца или мастило, останало от художествените им творби. Питате се кой инструмент е най-ефективният? Започнете с разучаване на цени за почистване и извозване в София.

Мухъл или гъби по стените се появява неочаквано и обхваща бързо големи площи. Това се дължи на висока влажност, слаба вентилация, замръзване на подове, неправилни довършителни работи. За да се отървете от мухъла е необходимо да премахнете причината за възникването му, след това премахнете гъбичната плака с ефективно средство за отстраняване.

Как изглежда гъбата по стените на апартамент?

Мухълът е жив микроорганизъм, развиващ се под формата на разклонен мицел. Неговите микроскопични спори са коварни – те плуват във въздуха, утаяват се на повърхността и започват активно да се размножават във влажност. Храните по стените на апартамента изглежда грозно и се отстраняват с пилинг, черен и зелен, който се разпръсва с огромни неестетични петна или сиви точки на повърхности, а това от своя страна влошава външното възприятие на стаята.

Видове гъби по стените

Нестабилна гъбичка по стените се появява на камъка, на тухла и на дървото. В последния случай, за да се отървете от него, е необходимо да изрежете цялата заразена повърхност. Мухъл засяга строителни и довършителни материали до основата, той се среща в различни форми:

Мускусни гъби – те се развиват върху боята, камъните и бетонните конструкции под формата на петна или точки от черно, зелено, кафяво или синьо.

Плесен гъби – те са сини и живеят по дървени повърхности, като ги унищожават. Дървесината под тяхно влияние придобива сиво-син цвят, губи естетически външен вид и по нея се образуват малки канали, в които се натрупва влага.

Гниене – при него мебелите са изложени на дървесина. Рота се намира кафяво, бяло и бактериално, постепенно разцепване на дървото. Борбата срещу гъбичките по стените се осъществява чрез средства, предназначени да се отърват от някои от видовете:

Грозната гъбичка или мухъл по стените не е просто неприятно изглеждаща на различните места в дома. Тя е много токсична, излъчва отблъскваща миризма. Лесно прониква в човешкото тяло, постепенно го унищожават и, ако имунитетът е отслабен (особено при децата), причиняват опасни форми на различни заболявания. Мухълът се превръща в причина за повръщане, гадене, умора, неусетно и със сигурност може да навреди на хората. Храносмилането по стените е опасно за здравето. Ето, защо е важно винаги да търсите екипи на форма за почистване и дезинфекция: http://www.kostovi.bg/pochistvane-apartament-dezifekciya.

Scroll to Top