3-те елемента, които са ви нужни за перфектното мазе

Ако имате мазе най-вероятно се борят с едни и същи проблеми, като повечето хора, които имат мазета. Тези места по право са тъмни, мрачни и трудни за почистване, затова ако се нуждаете от професионално почистване на тавани и мазета, не се колебайте да потърсите екип от фирма. В случай, че сте избрали сами да се справяте с този проблем, ето и 3 –те елемента, които ще са ви нужни за перфектното мазе:

Запалете осветлението

Стъпаловидно разположено осветлението е от изключителна важност в мазето. Ниските тавани и малко естествена светлина правят по-голямата част от мазетата тъмно и единственият начин да противодействате е с подходящо осветление. Започнете с правилните осветителни тела за вграждане. Ако таваните са особено ниски релсите могат да заемат ценно място.

След като сте се погрижили за осветителни тела, вижте как такива се отразяват на околната среда. Използвайте комбинация от настолни лампи, подови лампи и стенни аплици. Ако мястото позволява може да окачите медальон или полилей. Вероятно няма да има място в центъра на стаята, но ако имате кът за хранене или остров, където няма да има риск от това някой да си удря главата, може да бъде приятно допълнение.

Добавете цвят

Общото правило е, че по-светлите цветове са най-добрите в мазе. Леки и светли тъкани, подове и произведения на изкуството ще ви помогнат да добавите пулс в своето мазе. Това обаче не са единствените възможности.

Може да се спрете и на тъмни цветове, стига да има достатъчно осветление. Друга добра идея е добра идея е да съчетавате с по-светъл нюанс на цвета на стената или някакъв вариант светло с тъмно в комбинация. Такава трябва да направи по-висок тавана на вашето мазе. Това само ако искате да привлечете окото и да създадете височина, колкото е възможно.

Оформление

Много хора просто се отказват, когато става въпрос за мазето. То се превръща в сметище за допълнително обзавеждане и други неща, които не са в жилище на по-горните етажи. Ако искате вашето мазе да изглежда добре, трябва да спазвате същите правила, по-горе и да организирате предметите по подходящ начин. Помислете за потока на трафика и създайте място за всякакви области.

Scroll to Top