Бебешки колички за дълго ходене

Спортът е най-добрият начин да свалите излишни килограми, след бременността и раждането на дете. Ето, защо с избор на детска количка може да си осигурите ежедневна възможност за разходки и джогинг по всякакви терени. Въпросът е как да си осигурите максимално практична, удобна и функционална детска количка. Ето и някои насоки по темата:

Бебешката количка трябва да е високо проходима, много маневрена. Изпълнявайки тези три условия ще знаете, какво да търсите на пазара.

Количката е от ключово значение, когато искате да спестите място. Повечето колички на пазара днес са с възможност за сгъване, както по време на пренасяне, така и когато трябва да бъдат прилежно прибрани, за да не заемат излишно място в дома.

Лекота и компактност – колкото по-лека е бебешката количка, толкова по-лесно ще може да я местите от едно място на друго, да носите по стълби, в асансьор или в обществен транспорт. Понякога се налага да се изкачват едно-две стъпала и това в повечето пъти се прави с детето натоварено в количката. Ако използваните в нея материали и конструкция от леки сплави, няма да срещнете затруднение.

Колелцата – днес бебешките „бъгита“ се проектират със стабилни точила и гуми. За разлика от минали времена, когато такива са изисквали и допълнително напомпване или честа подмяна на части. Моделите детски колички на пазара днес са снабдени със спирачки на всяко от точилата или на две от тях, например само задни или само предни. Много от моделите са със свободно движещи се четири точила или двойни такива в задната част. Всичко в избора им зависи от това как смятате да управлявате и в какви терени и условия главно.

Дамаски, цветове и сенници – когато се стигне до избора на цвят, освен традиционните розово и синьо, жълто и зелено, оранжево и лилаво има и модели в неутрални цветове или с много шарки и щампи. Изборът е въпрос на лични предпочитания, а по-специално внимание трябва да се обърне на материята. Такава трябва да е лесна за изпиране и изсушаване, защото хигиената в детското „бъги“ трябва да се прави постоянно. Много пъти малките деца пипат навсякъде, след като са хапвали, случват се и извънредни неща като разливи повръщане и прочие. Бързо съхнещата материя ще спести време и усилия.

Допълнителни екстри към всеки модел – всеки вид детски колички има своите предимства. Едни от тях се предлагат с допълнителни чадъри, други с чанти за багаж, трети имат дъждобран от непромокаема материя и пр. Според това, което смятате за най-ценно за вас също може да се ориентирате в богатия избор, предлаган на пазара за бебешки колички.

Аксесоари за бебешки колички могат да се вземат и допълнително, когато не са налични към модела. Най-важно е изборът да е направен разумно и според изискванията и бюджета на родителите.

Scroll to Top