8 идеи за почистване на упорити замърсявания в домове

Ежедневната уотреба на някои места, прибори и инструменти може да се окаже истинско предизвикателство. За да не хвърляте маса пари и средства за закупуване на скъпи препарати и за да почистите идеално спестявайки и време, ви предлагаме 8 идеи за почистване на упорити замърсявания:

Почистете мокрия матрак

Независимо дали сте разляли вино, или друга течност не оставяте мокрия матрак сам да изсъхне. Почистете, с помощта на малко вода и сода за хляб. За извозване на отпадъци, разберете също от тук.

Почистете фурната

Фурната подлежи на изрядно почистване, при това без да е токсична, само с естествени препарати. Отново сода бикарбонат се притича на помощ. Фурната изискват много грижи, когато се използва, а след това изплакнете или избършете. Бъдете внимателни с елементите в електрически фурни нагреватели, копчета. Ако в тях попадне сода може да заядат при работа.

Токсичността в плодове и зеленчуци

Ако се притеснявате за допълнителната химия в продуктите, преди да бъдат консумирани, може да ги накиснете във вода със сода. След това само изплакване и подсушаване е достатъчно, че да са годни за консумация.

Почиствайте сребърни бижута

Донесете блясък за вашите сребърни бижута чрез накисване в разтвор от 1/2 чаша оцет и 2 с.л. на би-въглехидрати за два часа! Изтрийте след това с мека кърпа.

Почистете бебешки играчки и оборудване

Много родители са загрижени за това, което използват за почистване на продуктите за деца, както и търсят нетоксичен опции. Избършете пластмасови или дървени играчки и оборудване с разтвор на би-въглехидрати, или поръсете двупосочно върху пухкави играчки, след 15 минути изтупайте. По същия начин, ако трябва да се почисти количка или столче за кола на детето, поставете върху елемента содата и с вакуум по-късно заличете следите й.

Отърви се от мухъл

Повечето хора купуват определени продукти, за да се отърват от мухъл в домовете си, но може да се намери облекчение от продукт, който вече имате в кухнята си. Комбинирайте двупосочно въглехидрати с малко оцет и търкайте местата с четка.

Използвайте като сух шампоан

Поръсете върху корените на косата и разбъркайте хубаво косата, за да си гарантирате, че прахът не се вижда.

Дезодорирайте кухненските уреди

Хладилници, фризери и съдомиялни машини всичко може да бъде проблематично, когато става въпрос за миризми. Един път месечно може спокойно с гъба и сода бикарбонат да изтривате всички зони.

Scroll to Top