Топ идеи как да променяте леглото

Понякога искате да обновите интериора, но средствата са ограничени. Спасяването невинаги работи във ваш интерес, тогава, защо да не опитате с освобождаване на въображение!

Всички легла може да са в един и същ стил, това дори е препоръчително, но ако нямате тази възможност може да направите и някои по-разчупени реформи. Единствената разлика е, че част от това, което виждаме е табла. Затова и тя е най-лесно да се промени.

Вижте най-различни материали, който може да добавите в леглото:

  1. Резбована рамка – обзавеждане за спални, но не какво да е. Дори да имате стара табла на леглото може да облепите с фолио, в какъвто стил и цвят пожелаете. Фолиото успешно може да пресъздаде старинно дърво, тухла, камък, пейзаж, цветя и пр.
  2. Възглавници – колкото повече, толкова по-добре. Разпръснете много декоративни възглавници и възглавнички по леглото. Те създават романтична и по-детински невинна обстановка.
  3. Етнически мотиви – ако искате в стаята ви за сън да присъстват оригинални елементи, то заложете на етно мотивите. Те са индивидуални, артистични и могат да задоволят всичките ви желания.
  4. Флорални мотиви – ако се придържате към твърдението, че в спалното помещение не бива да има живи цветя, а изкуствените са прекалено мрачни за интериора на тази стая, то заложете на мотиви с цветя в спално бельо. Те ще внесат желаната хармония и романтика и ще озарят спалнята ви.
  5. Завеси – и без тях не може. Спалнята е стая не само за нощен сън, но и за дневна почивка. Когато слънцето напича ярко, едва ли ще може да се отпуснете за следобеден сън. Красивите и стилно подбрани завеси ще са истинско решение на проблема. Може да съчетаете тоналността им с избрания цвят на матраци София и завивки.
  6. Как да изберем спално бельо – започнете с размера, обърнете внимание на състава и структурата, а едва след това се опитайте да изберете дизайн. Цветове, модел и украса не трябва да нарушават общия стил на помещението. Ако вътрешността на спалня е самостоятелна и пълна с характерни детайли, разумно е да се направи монохромна част или неутрален печат като клетка, ленти, точица и др. Допустимо като грациозно допълнения към финала са дантелените вложки, панделки, дантели, волани, бродерия, красиви бутони и всеки друг подходящ декор. Контрастът на модел бельо може да се повтаря на финала на други елементи, както и останалата част от текстил да се слива добре с тях. Ако интериорът е спокоен и дори доста сух, то закачливите и интересни нюанси на спално бельо ще са в състояние да говорят с ярък и силен акцент. Колоритните цветове са необичайни, а буйният декор в украсата съживява и разкрасява приглушената декорацията на стаята.

Scroll to Top