Linux сървъри – един от начините да направите резервно копие за вашия бизнес сървър

Ако сте собственик или управлявате уеб сайт, вече трябва да знаете, че е важно да имате винаги резервни копия на данните от сървъра. Архивите ви предпазват от бъдещи и непредвидени проблеми с данни, произтичащи от твърдия диск, недостатъчност, случайно изтриване на модификация на файлове, или каквато и да е загуба на данни поради други причини.

С копия или отдалечено архивиране, можете лесно да копирате или възстановите данните, за да замените файла, който случайно е бил изтрити или променен.

Linux сървъри са именно за това и работят във ваша полза.

Ето и някои от основните начини, по които да започнете и да направите резервно копие на файловете на сървъра. Докато някои изискват умения от системния администратор, други са уеб-базирани и потенциално биха могли да бъдат извършени от крайния потребител с опит с уеб инструменти за архивиране.

Архивиране на Linux сървъри е лесно и удобно.

Това е най-често използваният инструмент за създаване на резервно копие, а именно Linux сървъри. За излишък, ние ви препоръчваме да направите резервно копие на вашия сървър за отделен сървър за съхранение някъде в Интернет, като например FTP сървър. Най-популярният инструмент е може би Rsync (което е съкращение за дистанционно синхронизиране).

Rsync е с отворен код и синхронизация на файлове и програма за трансфер между два сървъра. Използването на Rsync може да бъде лесно и така да копирате файловете.

В Ubuntu, Rsync вече е инсталиран по подразбиране. Повече информация за това как се прави не е нужна, достатъчно е да архивирате вашите файлове с помощта на Rsync на сървър Ubuntu.

Има и други инструменти да архивирате вашите данни на Linux сървър и щастливо да ползвате по-голям набор от инструменти с отворен код.

Друг метод за архивиране на файлове е да се използват по класическия начин на архивиране в Linux servelet: GZIP цялото съдържание, а след това да го качите на отдалечен сървър някъде.

Важно е също така да използвате скриптове за автоматизиране на процеса по архивиране.

Препоръчваме също така системно администриране с професионалист, така няма да губите време в проучване на програми, сървъри и инструменти, а информацията ви ще е винаги защитена.

Scroll to Top