Училище за родители – образование за поколението след нас

Училище за родители – образование за поколението след насДа си родител е голяма привилегия, но е свързано и с множество отговорности. Докато детето е пеленаче и грижите са свързани с това да е облечено в топло, да е сито и сухо, то родителя на първокласника се изправя с премеждия умножени по две и три.

Ако и вие сте изправени на този праг, то добре е да сте насяно с някои специфики в бъдещето образование за вашето дете. Тук на прага на двадесет и първи век, училище American English Academy е отворило врати, за да посрещне вас и вашите деца!

Това е новост в живота на всяко дете, а за него трябва да е подготвен всеки родител. Ето и как може да стане по-лесно прехода:

Навици – първите задачи пред, които се изправя първокласника са самодисциплина и усвояване на нови знания. Ако в началото е трудно да разпределят времето е добре мама и татко да се включват с конкретен график и определяне на задълженията му. Ученикът трябва да се научи сам да подготвя уроците си, независимо дали са интересни или не толкова, колкото предаването по телевизията или игрите на компютъра. Важно е да изгради собствена упоритост и воля. Първолакът ще приеме новата си роля, едва, когато усети подкрепата на своите родители.

Домашни – за първокласника е важно от самото начало да бъдат изградени навици. Не бива родителя да пише домашните, защото това остава и за в бъдеще. Добре е да се започва с по-трудоемките неща и да се преминава към по-леките задания, като най-вече се правят чести почивки между различните предмети.

Контакти с преподаватели – старта на училището поставя децата в среда с реална конкуренция спрямо техни връстници. Много е важно между учителя и родителя да се поддържа връзка по отношение на учебния процес. Това поражда толерантност и уважение, както и съхранява авторитета на ученика и пред двете страни.

Отговорности и задължения – проявата на интерес от страна на мама или татко към заниманията на ученика в училище е подсказване, че учението е занимание, което има стойност в очите на възрастните. Ето, защо е важно родителите да помнят това, колкото и динамично да е битието, колкото и да са свръх ангажирани. Функциите им не бива да абдикират, а обратното всеки ден да се интересуват от надграждащото образование на своите деца!

International school of Sofia

 

Scroll to Top