Кухня в рустик стил

Голямото предимство е фактът, че рустик стилът не разполага с никаква строга ограничителна рамка. Той приветства всички от минималистично, граничещо с аскетизъм, до цялото претрупване на пространството.

Селският стил е приложими във всяка стая на къща или апартамент, но най-търсеното му място, което може да бъде организирано по такъв начин е кухнята. За да проектирате вашата в съчетание на елементите му, вижте тези адреси:

EVROSONDA.COM – сонди за вода, пробиви;

EVRO5.COM – почистване на жилища и тавани;

DEPO.BG – за почистване на апартаменти.

Всеки стил има свои възгледи в дизайна. В селският има три основни области: Американската – която е доминираща страна, имитация на каубойски стил ранчото; Френски – рафинираният стил Прованс; Swiss – като хижа. Руското разбиране за селски интериор е готварска печка, дървена рамка, декорирана резба, направен по дървените мебели, обикновени завеси. В този интериор, модерните технологии няма да могат да се поберат хармонично.

Изходът тогава е с вградени кухненски уреди. За да издържат на интериора в традиционен селски стил, колкото е възможно повече, за да се премахнат всички предимства на цивилизацията и то не винаги удобно. Но както споменах по-рано, този тип дизайн има ясна рамка. Ето защо, ако целта ви не е оригинално произведение на селските райони, а само симулация, то следните идеи за декориране, могат да бъдат полезни за вас.

Как да направите стените в стил селски стил – за стената се знае, че тя подчертава цялостния дизайн. Такава не трябва да бъде идеално гладка, по-скоро небрежна и груба. Това ще създаде желаната атмосфера и личен пастор. За тяхната изработка, ще отговаря всеки материал. Най-важното нещо е неговата естественост. Много добре се вписва в интериора с текстурирани мазилка, облицовка, камък, тухла, чакъл. Тапетите трябва да са в етническия модел на стената и да наблягат с акцент на оригиналността на стаята, без да се нарушава общото оформление. По местата, където се налага поставянето на плочки е по-добре да се използва само като престилка (в неутрален нюанс) за кухнята.

Как да направите подовите настилки в селски стил – стилът е създаден от най-добрите традиции на този материал, като например паркет или дюшеме. Той лесно може да бъде заместен от ламиниран паркет. Тъй като този материал най-точно предава имитацията на естествени материали като дърво, тухли или камък. Може да се поставят и подови плочки, особено ако моделът прилича на леко напукано от времето или състарен модел.

Как да направите тавана в селски стил – това може да бъде латексова боя или  замазка. Основното нещо е цвета на тавана, както и декоративните елементи, които са присъщи на избрания от Вас дизайн, например – дървени греди. Такива изглеждат ретро и много стилно! Окачените тавани в този конкретен случай могат да се възползват от приглушено вградено осветление, декорирано в подходящ стил.

Всичко това може да присъства и във вашата кухня, а като изпълнение не струва скъпо.

Scroll to Top