Козметика и природни продукти за избелване

Въпросите около избелване на кожата вълнуват много представителки на нежния пол. И докато в миналото бялата кожа се е приемала за признак на благородно потекло, била е ценена като най-висша форма за женска красота, това време на Аристократи е отминало.

Днес момичета и млади дами се подлагат на вредното влияние от солариуми, за да получат мечтания тен. Използват козметика за изкуствен слънчев загар и често неволно или умишлено пренебрегват идеята за козметика със слънчева защита.

Ако все още търсите начин, по една или друга причина да избелите кожата на лицето, ето и някои натурални продукти с витамини:

„Краставицата“ – настържете краставица, добавете 10 г. в питателен крем. Ако се притеснявате, че имате мазна кожа на лицето, може да добавите в маската за лице няколко капки водка. Сок от краставица може и просто добавете сока от краставица или магданоз в любимият си крем за лице. С компрес с памучен тампон нанесете вечер на почистена кожа за една седмица.

„Картофи“ – този полезен зеленчук се използва за избелване и ефективно и бързо възстановяване цвета на кожата. Лесно може да се прилага във вид на маски. Рецептата включва един среден картоф, който се вари, бели се и се намачква с вилица. Към него се добавят 10 мл мляко или сметана и половин яйчен жълтък. Масата внимателно се нанася върху лицето, докато е още топла.

„Лимон“  с него може просто натриете кожата. Лимоновият сок служи за маска за избелване. Ако към него добавите брашното (на половина с сок), тогава ефектът ще бъде още по-силен.

„Кисело мляко“ – млечните продукти винаги са били известни със своите избелващи свойства. Като компонент за маска се използва кисело мляко или извара, а ако кожата е суха, може да се даде предимство на последния. За по-стабилна последователност в кисело мляко може да добавите овесени ядки.

„водороден пероксид“ – разбъркват се 5 мл. и 20 мл. пероксид ланолин. Прилага се рядко и в много тежки случаи.

„Рициново масло“ – избелващите свойства на рициново масло са известни от дълго време. За тези, които не обичат бързо радикална промяна, това ще отговаря на най-много. Просто нанесете върху кожата, масажирайте и изплакнете.

Ефективното избелване на кожата може да стане с крем за пигментации atache с насочено действие и упорита дейност. Агресивните и бързи терапии са вредни. Има и много избелващи кремове и козметика срещу пигментация и пр. От значение е още да бъдат избегнати всички вредни продукти и да започнете здравословен начин на живот.

Scroll to Top