Графикът за почистване на работещата майка

Около 90% от времето, ако влезете в моята къща, без предупреждение, не бих се притеснявала. В останалите 10% от времето е, когато всъщност се стягам да чистя. Аз съм като Моника от Приятели и имам свободна стая, пълна с неща, но нека да е ясно в останалата част от къщата е доста подредено и спретнато.

В тези дни и възраст, всеки е зает. Едва ли има човек, без натоварен график. И вие навярно не сте изключение.

Ако и вие сте една твърде заета майка, съпруга, домакиня и на всичкото това бизнес дама или жена преследваща кариера, то едва ли девствен дом се вписва точно във вашия живот, но спретнат дома е възможен. Ето как това може да стане с помощта на фирма по почистване на апартаменти, тавани и мазета.

Ето някои няколко съвети и трикове, които са разработени, за да помогнат в годините на много майки и съвестни домакини:

1) Отървете се от кабелите с изключите телевизора.

Разбира се при възможностите, които днес съвременните производители н технологии н предоставят, едва ли има някой, който да предпочита така обилното окабеляване. Скрийте дискретно всички кабели на уреди и техника, които се нуждаят от такива. Всички останали използвайте съобразно нуждите си.

2) Изберете спретната къща пред чиста къща

Чрез поддържане на дома спретнат сами ще се почувствате по-способни, когато той е мръсен ще ви мотивира да го почистите. И ако опрете до конкретни неща, които трябва да бъдат изхвърлени, най-малкото къщата ще има нужда да ги складирате. Сега е момента да сте по-организирани.

3) Наемете камион

Никога не превръщайте кухнята и трапезарията в кофа за боклук. Мръсни чинии, складирани стари мебели и вещи и купища боклуци от всякакво естество. Сега е момента да извозите всичко това са камион на фирма с транспортен превоз.

4) От пода до таванското помещение

Всички у домовете имаме смесица от килими, теракота / балатум. След прекрояване на дома направете всичко в един стил. Много по-добре ще е визуално, както и по отношение на почистване. В противен случаи може да се налага за прехода от едно помещение към друго да сменяте метода и препаратите за почистване.

5) Бани

Целта тук е веднъж седмично. Понякога и по-малко, понякога повече. Хигиената на баня и тоалетна обаче е задължителна и трябва да се прави, ако не със силни препарати, то поне дезинфекцирайте със сода за хляб и обикновен бял оцет.

Стойки, мивки и повърхностите на тоалетната се почистват с домашно приготвена смесица впръскана със спрей. В случай, че се нуждаете от извозване на стари мебели в Бургас, то погледнете на следния адрес: http://obshtini.com/izvozvane-stari-mebeli-burgas.

Когато имате нужда от бързо почистване, използвайте три минути рутинно почистване. Така дълбоко почистване в баните, което включва вани, душове, цокли и т.н. може да правите един път седмично.

Scroll to Top