Няколко бързи тактики, които да помогнат в почистването

Тъканите, абсорбират много мръсотия, масло, косми, прах, трохи през зимата. Всичко това завладява нашите кухни, коридори, всекидневни ежедневно, затова е необходимо да се направи едно старателно почистване.

Всички тези микроби се нуждаят от по-дълбоко почистване, за да ги подготвите за още една година на износване. За да не се стигне до преждевременно изхвърляне на износени мебели и килими може да опитате някои познати техники за почистване. Редовното хигиенизиране на тези повърхности ще намали риска за здравето и преждевременното потъмняване тъкани. Преместване на мебели може да е само част от нещата, които следва да направите. Зад диван, зад спалня или гардероби се събират много прашни частици, които трябва да бъдат периодично отстранявани. Понякога прахосмукачката е достатъчна алтернатива, но в други случаи, метла и вакуум не могат да достигнат до някои зони или не успяват да третират повредените повърхности.

Цялостна почистване може да си направите на апартамент, като поставите предпазни чорапи по тежките мебели и с тях движите от едно място на друго.

Отворете прозорците, за да се ускори процеса на сушене, което може да отнеме повече от един ден. Ако имате мебели за смяна може да пробвате първо с машинно почистване, ако и това не е от полза, потърсете фирма Hamal.bg, която да изнесе.

Довършителни работи

За да се защитилите вашата кухня от още една година на износване, приложете някои мерки. В почистването на пода не забравяйте да прилагате и подсушаване с полиране. Ако имате дървени подове, преместване на мебели и килими настрана, трябва да става изключително внимателно, за да не бъдат наранени повърхностите.

Измийте стени, шкафове, цокли, и дограма

Стените могат да изглеждат така, сякаш се нуждаят от миене. По тях също се натрупват прах и сажди. Най-много налепи има по горната част, която трябва да достигнете до по-високи места. Използвайте две кофи: едната за миене на съдове разтвор, а другата за изстискване на гъба. Подсушете стените и дървена дограма с чиста кърпа.

Почистете тавана и лампите

Премахването на прах и мръсотия от вентилатори и климатици вентилационни отвори може да стане с кърпа и вакуум с прикачен мек накрайник. Това ще направи осветителните тела идеално чисти.

Scroll to Top