Освежете дома си с тези топ съвети в почистване на апартаменти

Пролетно, лятно, есенно или зимно почистване. Почти няма значение, защото такова трябва да има винаги е всичко, за да бъде домът голям и подреден.

Време е да се ​​отървем от мръсотия, прах и акари от най-скритите места. Започнете с почистване на мазета и тавани.

Тази година може да стартирате своя проект голямо очистване с тези топ 5 съвети, за да си гарантирате, че вашия дом получава ново свежо усещане.

  1. Килими с прахоуловители

Килимите събират много прах, кожата-клетки и мръсотия. Хората могат да загубят до двайсет и осем грама кожата на една седмица – това е еквивалентът на една торба с чипове, а такава се превръща в рай-укривалище за всякакви микроби и прах. Изтупайте чергите навън, за да се отървете от прах и мръсотия и след това изчистете добре, за да се уверете, че премахването на прах, акари и изпражненията е наистина сигурно.

  1. Домашни любимци могат да предизвикат алергии

Можете да помогне за облекчаване на алергиите, чрез редовно оформяне на вашия домашен любимец. Не забравяйте да почистите леглата на вашия домашен любимец за премахване на косми и други алергени.

  1. Пълният с играчки кош е любимо място за акари

Веднъж месечно, поставете меките играчки в найлонова торбичка и сложи във фризера за 12 часа. Прахта и червеите мразят студа. След това оставете играчките да се размразят естествено, това ще убие възрастните акари и ще спре разплода им.

  1. Пердета и завеси таят прах и полени

Така че, почистете ги редовно с помощта на мека четка и прахосмукачка.

  1. Да не се пренебрегват стъпала

Прах, мръсотия, косми и влакна се събират във всички области, където се ходи. Минете стълбището с прахосмукачката. Тя е идеална за почистването на всички онези кътчета.

Не забравяйте и редовното проветряване на помещенията. Чистият въздух ще отстрани всички алергени и бактерии и ще парира възможността да преминават в стаята.

За да научите повече за науката, най-модерните начини на почистване на апартаменти, вижте: DEPO.BG.

Scroll to Top