Климатици и бебета

Поддържането на хладна среда за вашето бебе през летните месеци е важно и да се намали рискът от прегряване. Според Американския институт, прегряването може да увеличи риска от синдрома на внезапната детска смърт. Климатици пазарджик помагат за регулиране температурата на закрито в горещи и влажни дни.

Ползи и препоръки

Климатикът играе ключова роля в поддържането на комфортна стайна температура. Центровете за контрол и превенция на заболяванията предупреждава, че децата са по-податливи на топлинен стрес, така че използването на климатици осигурява защита срещу топлина, свързани с болести и смърт. Температурата на помещението трябва да е удобна за възрастен в леки дрехи. В статията родителите, трябва да измерват хладните температури – между 65 и 70 градуса. Такава среда също може да помогне за подобряване качеството на съня на бебето.

Предупреждения

Климатиците са предназначени да направят една стая по-комфортна, но и могат да направят вътрешно пространство твърде студено. Затова трябва да сте много внимателни. Климатик настроен на твърде ниска температура може да предизвика хипотермия при кърмачета. Детската педиатрия предупреждава да се преценява за температура на бебето от ръцете и краката. Овен това се препоръчва тялото на новороденото да се докосва с вашето тяло. По шията или гърдите на бебе може да се определи дали е твърде горещо или твърде студено. Друг проблем е, на който следва да се обърне внимание е, че климатикът може да разпространи микроби. Климатиците могат да разпространят обикновената настинка и вируси, защото завъртат въздуха в стаята. Когато във въздуха или по филтрите са останали микроби те се пренасят по всичко в помещението.

Вентилационни отвори

Въздухът от вашия климатик никога не трябва да попада директно върху детето. Това може да разболее детето или да увреди сериозно организма му. При проектиране на детската стая, трябва да се съобрази много внимателно, къде ще се разполагат и позиционират яслите или люлката. Обърнете внимание на вентилационните отвори в други закрити места, като заведения за хранене и ресторанти, където временно отсядате с детската количка, както и в колата си. Така ще си гарантирате, детето ви да не е изложена на пряк въздух от климатик.

Алтернативи да пазите бебетата от студено

Когато климатик не е на разположение, алтернативите са на разположение, за да запазите детето на хладно в топло време. Облечете бебето в широко облекло, изработено от леки материи, като памук. Използвайте класическо обзавеждане с вентилатор и изсушители в дома и други закрити пространства за регулиране на температурата. Подобно на климатици и други охладители, въздухът никога не трябва да попада директно на вашето дете. В много горещи дни, когато рискът от прегряване се увеличения, посещавайте публични места, само където има наличие на климатик, като например библиотека или мол. Най-добре е да за зони с чист естествен въздух и сянка като градски паркове градини, бебешки алеи и пр.

Scroll to Top