Интересни факти за трактор

Тракторът самоходна единица и многофункционално превозно средство с мощност, което се използва в селското стопанство, строителството на пътища и други строителни работи, и транспорт. Има около 10 милиона трактори в употреба във всички части на света, с най-заетите в селското стопанство. Терминът „трактор „се приписва на различни източници, но се смята, че е създаден в Англия в средата на 18 век като синоним на „влекач“, самоходна машина. Терминът се появява в 1890 г. и получава щатски патент за парна тракция на двигател и около 1900 реклами за двигател задвижван с вътрешно горене. Разберете повече за това как да поръчате части за трактори.

Ранните парни двигатели на селскостопански машини били предвидени за вършачки и други подобни стационарни дейности работа. През 1850 г. са създадени успешно самоходни машини за оран с двигатели на пара и те непрекъснато се подобрявали през следващите 50 години. Тези парни трактори и стационарни двигатели, се задвижвали от няколко мъже, които трябвали да поддържат гориво и вода, огън на котела и да умеят да боравят с уредите.

Първите, задвижвани с бензин трактори, напомняли за парни трактори. Тяхна основна предпоставка за появата им била идея да се намали работната ръка.

Броят на маломощни трактори постоянно намалява. В САЩ, например, 90,8% от тракторите, построени през 1950 г. имат по-малко от 35 конски сили. От 1960 само 17% са под 35 конски сили и процентът им спадна до 8,4% през 1968 г. от друга страна, почти 33% от тракторите, построени през 1968 г. имали 90 или повече конски сили.

Дизеловите двигатели са способни да произвеждат енергия ефективно и според по-широка гама от натоварвания и обороти в сравнение с бензина. Тъй като мощност и икономията на предимствата на дизеловите двигатели са особено важни в по-големите трактори, процентът на дизела двигатели бързо се е увеличил.

Scroll to Top