Здравето и мобилните технологии

мобилните телефони и здраветоНегативните ефекти на технологията върху здравето са много. Както виждаме редица позитиви от това откритие на човечеството, така е добре да знаем и за негативното им влияние над здравето.

Препоръчително е да се използват калъфи за телефони, не само за добра визия, но и за защита, както на самото устройство, така и на човек. Ето и някои неща, за които може би още не знаете:

Излагането на Wi-Fi може да намали броя на сперматозоидите

Лаптопите са безспорно много удобни за работа и носене, докато сте в движение, но малко известен факт е, че мъжете, които използват лаптопи увеличават възможността излъчваните магнитни вълни от тях, да се отразят на репродуктивното здраве. Излагането на електромагнитни вълни засяга броя на сперматозоидите, а също и причинява увреждане на ДНК.

Технологията може да разруши гръбнака

Възможно ли е постоянно да се взирате във вашия мобилен телефон или лаптоп през целия ден? Ако отговорът е да, тогава вие несъзнателно причиняват дългосрочно увреждане на гръбначния стълб. Постоянно гледане в лаптопа, както и телефонните екрани поставя допълнителен натиск върху шията и гърба, следователно причинява проблеми, които могат да прераснат в болка. Това силно може да увреди младежи, през целия процес на ученето, както и възрастни, докато работят.

Твърде много използване на ярък екран може да напряга очите и да предизвика главоболие

Няма да се отречете от факта, че взира в компютъра, лаптоп, както и екраните на мобилните телефони за по-дълги часове предизвиква дразнене в очите. Това е и причината за главоболие у много хора. Това е известно като тензионно главоболие, което е причинено в резултат на прекалено много внимание насочено към екрана.

Отделно от това, технологията също прави индивидуална състояния според дял от работата. Разбира се, повечето от тези проблеми могат да бъдат избегнати чрез използване на технологията ефективно.

Scroll to Top