5 най-необичайни хотели по света

„Пътуването е най-голямата и сериозна наука, която ни помага да преоткриваме себе си и живота.“ Албер Камю

Много туристи, достигат до далечни страни с множество чести пътувания. Те имат щастието да видят най-големите хотели в света, а панорамата, която се открива от прозорците им е повече от спираща дъха.

Бизнес стратегия, реклама, оригиналност, способност да бъдете различен от другите. Може би всичко това се отнася за хотелите, които ще имате възможност един ден да посетите, каквато може да е и една почивка.

Ако харесвате тази форма на туризъм, то предлагам ви да научите за някои от най-необичайните хотели в света:

  1. Хотел „Capsule Inn“, Токио

Подобен на „хотел – капсула“, той предоставя уединение за своите гости, само докато спят на матрак, ползват светлина, радио и телевизия. Докато банята и други стаи са общи за всички. Противопоказан е за страдащи от клаустрофобия.

  1. Хотел „De Vrouwe van Stavoren“, Холандия

Стаите в този хотел са превърнати в много реални бъчви за вино „за двама“. Изборът е ваш: бяло вино или червено…

  1. Хотел „Изпей“, Швеция

Този хотел се намира във Вестерос и има само една стая, която е „потопена“ на 3 метра в езерото Меларен. Гостите ще имат възможност да оценят напълно дълбочината на езерото чрез специален прозорец.

  1. Хотел „Lighthouse“, Холандия

Разположен на фара „Harlingen“. Предлага се единична стая с прекрасна панорамна гледка.

  1. „Gamirasu Cave“ хотелът се намира в Кападокия, Турция

Хотелът е разположен във вътрешността на скала. Бивше монашеско сиропиталище на Византия, което върлува в долното течение на планинската река. Известен и като „пещерен хотел“ с 25 стаи съчетава мраморни бани и други елементи на модерният дизайн с така наречения „духовен компонент“. Преди хиляда години по стените му е имало стенописи, както и в средата на Анадолския регион е запазил стотици стълбове на вулканична скала, където древните хора били изрисували къщата. На терасата на хотела може да се види по протежение местната овчарката, която води стадото си.

 

 

 

 

Scroll to Top