Защо ли компютърът отказва да затвори или го прави без предупреждение – Често срещани причини и поправки

Ако някога сте си задавали въпроса “ Защо компютърът ми отказва да затвори без предупреждение?“, Вие знаете колко неприятно може да бъде това. Това не се отнася само до вашия компютър. Той може да се рестартира, спонтанно да се затвори или да не даде повторно да се влиза.

Този сценарий може да бъде причинен от няколко различни причини, включително по въпроси на топлина, проблеми или грешки с компютърен хардуер, наличие на вирус, при липса на хардуер или въпроси на операционната система.

Когато става дума за диагностициране на компютърни проблеми и ремонт на лаптопи, някои въпроси са по-ясни, отколкото други, особено за тези от нас, които не са компютърни специалисти.

Тук ще разгледаме някои причини за проблема, както и някои общи грешки, а преди това научете за ремонт на смартфони:

Прегряването

Повечето времето, когато един компютър внезапно спиране без видима причина се дължи на процесора или друга част на компютъра, която става твърде гореща. Ако подозирате, че това е причината, първата стъпка е да се провери вентилатора на компютъра, за да се уверите, че работи правилно. Ако желаете, можете да отворите компютъра, за да видите дали другите компоненти, като видео карти, вентилатори, процесори действат както трябва. Днешните компютри са предназначени да се изключват, когато стане прегряване. Това е тяхна защитна мярка. Когато се налага смяна, вижте тук за батерии за лаптоп.

Проблеми с хардуера

Всякакви проблеми с недостатъчност по хардуера могат да доведат компютъра до изключване неочаквано. Най-вероятният виновник могат да са нови хардуерни допълнения, при условие, че компютъра работи добре, преди да добавите хардуера. Опитайте да премахнете най-новите попълнения, за да видите, ако няма решение на проблема. Опитайте в някои сервиз.

Вирусите

Въпреки, че са най-вероятни за причина е добре да имате специална програма. Уверете се, че използвате по-актуална антивирусна програма, която извършва сканиране за всеки зловреден софтуер, който може да причинява проблеми.

Scroll to Top