Как да изберем климатик според нуждите

Изборът на климатик има важна роля в това да работи ефективно в бъдеще. Неговата роля е далеч по-важна, не само да служи като декорация на дома. Освен да съобразим размери на пространствата и разположение на стаите, трябва да обърнем внимание и на среден брой обитатели, за какво се ползват помещенията, с каква функция повече ще се експлоатира климатици и т.н.

Прозоречни блокове: Ако климатикът е ниво, а след това му дренажна система работи правилно и устройството може да работи при максимална ефективност. Можете също така да не се налага по-голям капацитет на единица, ако лампи, телевизори, или уреди генерират топлина. Тогава стаята ще се  нуждае от по-голям капацитет на охлаждане. Регистриран от термостата, топлината ще намали ефективността на устройството и ще предизвика по-дълъг процес на работа. Също така се уверете, че въздушните потоци са директно към центъра на стаята и не в ъглите.

Централната климатична система е по-сложна. Използвайки стандартизирана процедура, наречена ръчно-J. Размерът или капацитет на системата зависи от състоянието въздух води – запечатани в канали. Такива не позволяват течностите да се изливат в самата система и по този начин тя работи ефективно. Вижте още за техническото развитие на модерните технологии.

Правилният размер спрямо навици

Експертните съвети по експлоатация на климатик ще ви помогнат да изберете правилната система и размер. Както и да сте запознати с най-честите проблеми по климатични инсталации. Как да използвате климатика пряко, чрез въздействие, ефективност и оптимален размер. Настройка на термостат няколко градуса по-високи, може значително да допринесе да изчислите сметките за енергия. Добре е също така да настроите температурата на икономичен режим, ако не сте в дома за продължителен период от време.

Правилното оразмеряване на климатик за вашия дом е многостранен процес, със съображения за монтаж и правилното използване. Такива са важни аспекти на уравнението при избор и оразмеряване.

Scroll to Top