Няколко прости неща в колата Google, с които все още не може да се справи

Самостоятелното каране на коли е най-категоричното бъдещето. Въпреки, че автомобилите са измислени десетилетия по-рано. За Google, бъдещето не е толкова близо, колкото може би мисленето в тази посока, а именно автономно превозно средство без необходимостта от шофьорска книжка.

  • Метеорологично време

Докато всеки един шофьор е изпитал моменти, когато настилката е мокра, има натрупвания от сняг или лед, то за новите умни коли, все още са непонятни представите за хлъзгаво, прекалено дъждовно или други климатични аномалии на времето.

  • Дупки

Избягването на дупки не е само, за да поддържаме кафето да не се разлее върху ни. Някои добри аргументи се дължат и на грижата ни за гуми и джанти. Създателите на автоматизираните коли признават, че автономната кола на Google няма да признае дупка в пътната обстановка и което е по-лошо може ад се хвърли в пропаст, освен ако не е маркирана с конуси за трафик.

  • Пътища, които не са били напълно Гугъл

Автономните автомобили не разполагат с пъргав капацитет мозък да се справят с непредвидими ситуации, така че те разчитат на щателно събирана информация от автомобили скенери, които анализират маршрута по-рано.

Всеки път, когато самостоятелно шофираме колите си по непознати улици, караме по-внимателно. Нал така. Е, за робота автомобил това не е предпоставка.

  • Ако искате най-безопасното превозно средство на пътя, най-добрият залог е да изберете обществен транспорт или сами да управлявате личния си автомобил. Особено като се има предвид самостоятелно шофиране на коли дори не може да се справи с прости препятствия като сняг. Какво да говорим тогава ако става дума за превозване на хора или товарни багажници

До автономни автомобили могат безопасно да се ориентират в сложния свят и неговите пешеходни пътеки, паркинги гаражи, дъждовни дни, пътна отломки и десетки хиляди други неочаквани отвличащи вниманието неща, но има и още куп толкова, които не биха могли да съобразят, както човешкия мозък. Ето и малко интересна информация за пътуващите със самолет.

Scroll to Top