Какви са ламинираните паркети

Ламинираният паркет е хибрид. Той изглежда странно като твърда дървесина или камък, но не е така. И все пак това не е винил облицовка и това не е инженерство в настилката. От друга страна, ламинатът е все още много избиран за домове, офиси, обществени помещения и кабинети. Пред неговата популярност стои само естествен трислоен паркет.

Някои хора обичат ламиниран паркет, това е лесен за инсталиране. Той е лесен за почистване и също притежава изненадващо устойчива срещу  надраскване повърхност. Това е една от причините, поради които е така коментиран.

Това са и 4 основни функции на ламината, които може да разгледаме тук:

  1. Плуваща повърхност

Ламинираният под винаги е плаваща. Това означава, че не разполага с най-трудните проблеми при инсталиране, за разлика от твърда дървесина.

  1. Това не е истинско дърво

Представете си фазер – направен от дървени стърготини – за да бъде истинско дърво? Ламинираният паркет е известна и с името на марката Pergo. И все пак има много други производители днес на пазара. Ламинираният паркет се произвежда основно от компании, които правят синтетични подови настилки.

Поставете лицето си чак до ламинираният лист от паркет – изглежда като истинско дърво. Използвайте лупа. Невероятно! Това е, защото ламиниран паркет е повърхностен слой от два тънки листа хартия импрегнирана с меламин. Този повърхностен слой е снимка на дърво, не истинско дърво и обикновено е покрит с твърд прозрачен слой непроницаем за кучета, столове, високи токчета и пр.

  1. На първо четене си изглежда като дърво

Под снимката на дърво и около половин см от същността на композицията се разбира, че съдържа стърготини дърво. На теория е тъкмо така, но и тук лежат всичките му силни и слаби страни, типични за ламиниран паркет.

Силният момент е, че можете да се възпроизведе практически от дори и най-скъпият италиански мрамор. Защото ламината създава добър фалшив продукт – имитация на мраморен под.

  1. В наличност

Ламинираните паркет дъски, в зависимост от вида са заедно или залепени заедно. Вида „модул заедно“ е по-лесно да се инсталира, но не и като структурно стабилна и устойчива на влага връзка.

Scroll to Top