5 най-добри места за посещение в Пелопонес

Пелопонес, ГърцияС твърдението си, като едно от родните места на съвременната цивилизация, Пелопонес, Гърция носи своето славно историческо минало, вкусна кухня, приятен климат и перфектни плажове.

Гърция надделява по отношение на туристи, които търсят почивка извън обичайното. Природната красота съперничи с изкуствени чудеса на слънце и позлатената провинция Пелопонес. Тя е характерна с нейните маслинови горички, планински върхове, лозя и девствени пясъчни плажове. Посетителите могат да избират да се отпуснат на морето, да изследват мистериозни руини или жизнена и непреодолима култура на Гърция. Предлагаме ви преглед на най-добрите места за посещение в Пелопонес:

Древен Коринт

На фона на широк простор на небето, раздробяване, богато украсени колони с дялан камък стоят в свидетелство за архитектурно умение древните гърци останки. Древен Коринт са перфектни места за снимане и спомени. По-специално, храма на Аполон представя една красива картина с колони и цокли, заобиколени от диви цветя и скалистите върхове на заден план. Друг любим поглед в древния град е Акрокоринт, представлява мрачен хълм крепост смятан за един от най-добрите в Гърция, първия построен преди хиляди години. Артефактите от различни разкопки, като мозайки, статуи, саркофази и инструменти са настанени в Археологическия музей на Древен Коринт, разположен наблизо.

Кардамили

Този необикновен град край морето разполага с множество варосани къщи, величествени кипариси, исторически сгради като църквата Свети Спиридон и осеяни с камъчета плажове. Омир пише за този град в Илиада, че всичко в него свидетелства за хилядолетното минало на града. Стенописите във византийската църква и руините на замъка са направени за посетители. Всеки новодошъл може да се наслади на вкусна кухня в района и красивата атмосфера край морето.

Коринт

Прекъсването на Пелопонес от останалата част на континентална Гърция, създава този канал Коринт. Той е визуален спектакъл с отвесни скални стени потапящи се в синята вода. Над канала минава надежден мост, които още древните гърци създали преди повече от две хиляди години. До 1893 г. участъците от канала по дължината на провлака са подходящи за бънджи скокове.

Древна Олимпия

Изминаха почти три хиляди години, докато тази област се превърне в място, на което да се провеждат първите олимпийски игри. В сянката на величествения връх Кронос, в знак на почит към бога Зевс, това място е като, че ли най-подходящото кътче за подобни събития. Останките от храмове в чест на Зевс и Хера могат да бъдат намерени именно тук. Техните грациозни колони, предлагащи живописна разруха предлагат свободно пространство за разходки и разглеждане. Пламъкът на съвременните олимпийски игри все още свети в предната част на храма на Хера. В центъра на обекта е 200-метров писта на самия стадион. По-голямата светиня е комплекс построен преди хиляди години и дал изобилие от артефакти, изложени в Археологически музей.

Монемвасия

Драматичните скали се потопите право надолу в Егейско море, подчертаващи красотата на този древен камък. Селото е свързано с континенталната част на Пелопонес от тротоар. Хората са живели тук в продължение на най-малко хиляда години, с много от средновековните сгради за рисуване и живописна простота. Оголената скала, представлява защита на селото по време на инвазията и днес предлага драматични възможности за снимка. Океанът заема централно място в този малък остров и всеки турист, любител на разнообразие от водни спортове, включително гмуркане, морски каяк и гмуркане с шнорхел може да се наслади.

Scroll to Top