Как да избираме форми и цветове в минималистичен стил

interior furnishings В минималистичния стил форми са ясно изразени и определени. Разпознаваме ги според геометрията: квадрати, правоъгълници, триъгълници, елипси, а след това форми на кубчета и паралелепипеди. Те никога не са обединени. Резултатът за нередност отсъства, почти толкова, колкото и ако фантазията не намери място в този стил на обзавеждане. Въпреки това, елегантността на простотата в линиите е добре изразена. Този стил смело заявява, че не остава място за украшения.

В минималистичен стил, цветовете също са сведени до минимум. Най-много съчетанията могат да са от два цвята, например черно и бяло. В действителност черно-белите преобладават или се обединяват от сив цвят, съвършено дискретно.

Furnish interior furnishings

Единствените други цветове, които се допускат в този стил са тези, които си напомнят земята или пясъка, от бежово до охра или кафяв. Ярките и живи цветове не са част от този стил, въпреки съвременниците.

Най-много, няколко нотки на цвят могат да бъдат дадени от аксесоари като възглавници, завеси или вторични структурни елементи като греди и колони. Червеният цвят често се използва като перфектен партньор на бяло и сиво. Ето, защо неутралните тонове са спокойни, приспособими към всяка среда и всяка ситуация, която не се разсейва и не ангажира съзнанието. С такава цветова палитра една къща остава минимална, проста и почти съвършена.

interior-design

Минимална украса за минималистичен стил.

Както вече бе споменато, минималистичният стил не предвижда всеки тип интериор. Нито мебели, нито украшения могат да са в ярък цвят. Единствените декорации могат да бъдат предоставени картини или плакати с по-абстрактно, евентуално извънгабаритни или строго представяне, без рамка или стъкло, или съвременни скулптури ограничени в редица.

Нещо повече, някои повърхности могат да бъдат украсени с цветове в неутрален, прозрачен, или тип стъкло с линии, които също са сведени до минимум: ситопечат и аерограф са техниките, най-използвани за декориране някои мебели (ползвани в кухня или хол). Тъканите също са сведени до минимум.

Furnish the interior furnishings

Поставяне на мебели в минималистичния интериор.

Дори подреждането на мебелите е от съществено значение за характеризиране на този стил: паролата в действителност тук е самото пространство. Стаите трябва да са просторни и с малки размери, сведени до минимум. Мебелите в средата на стаите са позволени само в отворена, просторна стая или таванско помещение, което е особено подходящо при минимални видове жилища.

Във всеки случай, минимализъмът осигурява малък брой мебели, които се крият зад подходящ капацитет и добре организиран ред дори в рамките на шкафовете. И за да се помни, че минималистичен стил не е склонен към примесване с други стилове, които не са свързани с него: за разлика от други стилове като класически или модерен, минималистичният залага само на философска основа. Той остава самоцел и дава множеството функции. Hi-тек стил или съвременен стил са единствените, които могат да съпътстват минималистичен стил в една подобна композиция на празнота и съвършенство!

 

 

 

Scroll to Top