Различните демонтажни работи в едно жилище

Демонтажните работи в едно жилище предимно започват с изкъртването на санитарните възли и на първо място се маха душ кабината. Така се увеличава площта, височината на банята и се появява възможността да се подмени електропровода и осветителните тела, да се извърши демонтаж на вентилационните тръби и др. Демонтажа на душ кабината позволява да се отстранят всички неравности, допуснати по-рано и да се подготви пространството за монтаж на окачен таван, плочки, фриз и монтаж на шкафчета.

В панелните домове – демонтажа на душ кабината, плочките, санитарната техника и други елементи, се извършват като пред ремонтни работи. Отпадъка образуван в резултат на демонтажните работи, се събират, изнасят и извозват. В демонтажните работи в жилище влиза демонтажа на цялата санитарна техника – биде, умивалник, вана, плочки, както и тяхното изхвърляне. При демонтиране на ваната има някои особености, особено ако е чугунена и тогава следва да се доверите на опитни специалисти. Това е много важно, за да не настъпи, малък „потоп“ в дома ни. Ваната може да се изнесе до вилата или на друго място, по желание на клиента или да бъде отнесена за утилизация.

Към демонтажните работи в дома влиза и премахването на старите плочки. Способа за техния демонтаж се избира в зависимост от материала, от които са произведени, както и от начина им на закрепване към стената или пода. Плочката с циментов разтвор се сваля с помощта на длето, чук и перфоратор. Плочката на клеева основа се снима с по-малки усилия и средства. При демонтажа на скъпи плочки, които бихме желали да ползваме после, демонтажа се извършва с минимални повреждания на материала. Повърхността, на която лежи плочката, също се демонтира, като се внимава върху нея да не останат следи от неравности след използване на перфоратор.

Демонтажа на циментовия под е вид услуга, която влиза в демонтажните работи. Циментовия под представлява сам по себе си промеждутъчен слой между цялото покритие и бетонната основа, като тя бива монолитна или композитна, състояща се от няколко слоя. От нейния състав зависи здравината, хидроизолационната устойчивост и способността да държи топло.

В жилището се демонтират  – паркет, ламинат, линолеум, теракот и други. След отстраняването на покритията специалистите ги изнасят за утилизация, като в техните услуги също влизат и демонтаж на тавана. Демонтажните работи в жилището включват бързо и качествено отстраняване на подвесните греди на тавана, както и очистване на помещенията от отпадъка. При необходимост се извършват разширение на вратните отвори, изрязване на нови отверстия в стените, използвайки съвременни технологии и инструменти.

Много из нас живеят в еднотипни апартаменти, затова не е чудно, ако някои изявява желание да препланира своя дом. В този случаи демонтажните работи не се ограничават само с изготвяне на нов проект. Може да се наложи демонтаж на стени и прегради. Необходимо е, да се отбележи, че събарянето на стени и прегради могат да нарушат целостта на зданието. В някои случаи на демонтаж в стените има електропроводи, системи за отопление и водоснабдяване. Ако демонтажа на стените и преградите могат да предизвикат проблеми и този факт е потвърден от специалисти, то трябва да се откажете от разрушаване.

Scroll to Top